Lun grapefrukt

Skal jeg fortelle deg hva som er skikkelig godt? Grapefrukt som er karamellisert med brunt sukker i stekeovnen. Det høres kanskje litt merkelig ut, men er du glad i grapefrukt er det verdt å prøve det, så skriv opp grapefrukt på helgens handleliste.

Disse forbereder du mens kaffen trakter og steker dem mens du dekker bordet. I tillegg kan de være fine til julefrokosten for dem som har lyst på et lett alternativ etter all julematen. Strø over litt kanel sammen med sukkeret og vips så er julefeelingen på plass.

Del grapefrukten i to og løsne kjøttet med en skarp spiss kniv, sånn ca 2-3 cm ned langs kanten. Skjær gjerne også av litt skall på bunnen så de står stødig og rett på stekebrettet. Legg en teskje eller to med brunt sukker jevnt på snittflaten og sett grapefrukten inn i ovnen på 200 grader til sukkeret er karamellisert. Et kvarters tid eller noe sånt brukte mine.

Enjoy!

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

9 kommentarer om “Lun grapefrukt”

 1. Hei Ingrid, dette skal prøves! Spiser alltid grapefrukt med brun sukker på fordi jeg liker smaks kombinasjonen. Så hvorfor ikke varme den opp i tillegg?! Spennende…
  Løksuppe derimot kan du jage meg med hehe… ikke meg i det hele tatt men det finnes jo så mye godt ellers. Tar en tur «over brua» imorra, 20 min herfra så er jeg i Alsace. Men skal litt lenger inn, besøke noen julemarkeder der. Du vet…gresset på den andre siden av gjerdet…..hehe
  Klem fra Annette

 2. Sånn…da er grapefrukten spist opp og den smakte nyyydelig! På andre halvdelen spanderte jeg en skje med creme fraiche oppå da den kom ut av ovnen. Gjett om det var namme… ikke siste gang jeg unner den frukten en omgang i stekeovnen….;-)
  Ha en god kveld og god helg du også
  Hilsen Annette

 3. Strikker luene du har strikket. Har du strikket med pinner 3,5 som står i oppskriften?
  Skal strikke den med Drops garn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..