Jeg elsker brente mandler og lager dem bare noen få dager før julen setter inn. Mandler dekket med karamellisert sukker. Yummi!
Lager jeg dem for tidlig, er det fare for at de forsvinner i en forrykende fart og når julen kommer er det ikke er mer igjen.
Kok opp 200 g vann, 150 g sukker, og tilsett 300 g mandler og kok dette til vannet damper bort. (Jeg har litt liten tålmodighet og kjører på med litt sterk varme så vannet damper litt fortere og skrur ned etterpå) Dette kokes og røres godt i til sukkeret krystalliserer seg. Fortsett så med omrøring og la sukkeret bli karamellisert rundt mandlene. Når alt sukkeret er smeltet til karamell tilsetter du ca en spiseskje smør (jeg bruker rørossmør) og rør rundt. Smøret gjør at mandlene er lettere å få fra hverandre. Hell mandlene over på matpapir og bruk en gaffel for å få dem fra hverandre. Her må du jobbe litt raskt og det går mye enklere enn man skulle tro.
Hei Ingrid. Dette skal jeg også prøve. Takk for inspirasjon på bloggen. Alltid like kjekt å stikke innom. Riktig God Jul😊
Så kjekt å høre, Elisabeth. Ønsker deg magisk fin jul. Klem, Ingrid
Disse ser kjempe gode ut, jeg elsker brente mandler 🙂 Denne oppskriften din skal jeg hente opp igjen ved en senere anledning, takk for masse fine deilige oppskrifter du deler ❤️
Så hyggelig st du setter pris på det jeg legger ut her, Anita. Stor juleklem til deg fra meg.