Kreolske reker

Her kommer oppskriften på dagens enkle middag om du har fått handlet inn ingrediensene fra innlegget går.

Jeg elsker enkle middagsretter som er smaksrike og raske å lage og når alt lages i en kasserolle, ja da blir det ikke stort enklere. Denne middagsretten er genial om du har litt dårlig tid, eller om du rett og slett ikke har lyst å bruke så mye tid på kjøkkenet.

Jeg serverte den sammen med rå squashspagetti, men funker også godt sammen med kokt ris, pasta, nudler eller noe annet du har lyst på.

Om du ikke vil bruke reker, tror jeg at du fint kan bruke biter av kyllingfilet eller svinefilet også, men det har ikke jeg prøvd.

For å lage denne gryten så trenger du det som stod på handlelisten i går.

  • 1 stor løk
  • 1 gul, rød og grønn paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss karri
  • 1-2 ts cayennepepper
  • 1 boks fløte
  • 1 boks ananas
  • 1-2 bananer
  • 1-2 bokser reker i lake

Stek løk, hvitløk og paprika i olje/smør til det blir litt blankt. Tilsett så karri og cayennepepper og rør slik at det blandes med grønnsakene. Tilsett fløten og kok til det tykner litt og ha oppi ananasen. Noe av kraften også. Bare smak deg frem. Tilsett rekene og bananen rett før servering og varm opp, men ikke la det koke. Smak om du trenger mer salt.

Sett ekstra ananas og banan på bordet om noen ønsker mer. Gjerne en skål usaltede cashewnøtter også.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Kreolske reker”

  1. Fikk litt følelse av fruktsalat… 🙈 Skal jeg prøve blir det nok uten banan. 🍌
    Men artig med «nye» oppskrifter uansett. 😋 Du legger ut mye som ser veldig godt ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..