Her kommer oppskriften på dagens enkle middag om du har fått handlet inn ingrediensene fra innlegget går.
Jeg elsker enkle middagsretter som er smaksrike og raske å lage og når alt lages i en kasserolle, ja da blir det ikke stort enklere. Denne middagsretten er genial om du har litt dårlig tid, eller om du rett og slett ikke har lyst å bruke så mye tid på kjøkkenet.
Jeg serverte den sammen med rå squashspagetti, men funker også godt sammen med kokt ris, pasta, nudler eller noe annet du har lyst på.
Om du ikke vil bruke reker, tror jeg at du fint kan bruke biter av kyllingfilet eller svinefilet også, men det har ikke jeg prøvd.
For å lage denne gryten så trenger du det som stod på handlelisten i går.
- 1 stor løk
- 1 gul, rød og grønn paprika
- 2-3 fedd hvitløk
- 2-3 ss karri
- 1-2 ts cayennepepper
- 1 boks fløte
- 1 boks ananas
- 1-2 bananer
- 1-2 bokser reker i lake
Stek løk, hvitløk og paprika i olje/smør til det blir litt blankt. Tilsett så karri og cayennepepper og rør slik at det blandes med grønnsakene. Tilsett fløten og kok til det tykner litt og ha oppi ananasen. Noe av kraften også. Bare smak deg frem. Tilsett rekene og bananen rett før servering og varm opp, men ikke la det koke. Smak om du trenger mer salt.
Sett ekstra ananas og banan på bordet om noen ønsker mer. Gjerne en skål usaltede cashewnøtter også.
hmmm hvor ser det godt ud. Det vil jeg prøve. Tak for opskriften
Skikkelig smakfullt, Sanne. Klem, Ingrid
Gammel klassiker fra 90- tallet for meg. Med sqaushpasta ble det jo en ny og oppdatertrett for meg👍
Ja, Karin, det er en gammel rett jeg har funnet frem igjen. Klem, Ingrid
Fikk litt følelse av fruktsalat… 🙈 Skal jeg prøve blir det nok uten banan. 🍌
Men artig med «nye» oppskrifter uansett. 😋 Du legger ut mye som ser veldig godt ut.
Tusen takk, Maja. Den er verdt å prøve både med og uten banan og kanskje kan du erstatte den med noe annet. Klem, Ingrid