Jeg vet ikke hvor navnet russekake kommer fra, men god er den og spesielt god om du liker smaken av kardemomme. Denne er enkel å lage og skikkelig fin til kaffen og så holder den seg godt over flere dager.
Kaken har fått melisglasur og jeg var ikke helt heldig med den. Den blei for bløt og så hadde jeg ikke mer melis å blande oppi. Kaken er litt sunket ned i midten, men det liker jeg best at den er. Da får den en deilig saftig kjerne i midten og det liker jeg. Stekes kaken for lenge blir den lett litt tørr.
160 g smør og 250 g sukker røres hvitt og tilsett 3 egg. Hell oppi 2 ts bakepulver, 1 ts kardemomme, 300 g mel, 100 g malte mandler og 1 dl melk.
Stek kaken på 180 g i 30-40 minutter. Pass på så den ikke steker for lenge. Heller litt for lite enn for mye. Det gir saftigere kake.
Denne var veldig god. Stekte den kanskje litt for lenge,så neste gang skal jeg heller ta den litt før,som du skrev. Takk for nok en god oppskrift😊
Så kjekt at du likte kaken, Mona. Hyggelig å høre og neste gang blir den nok topp, deilig myk i midten. Klem, Ingrid
Utrolig herlige barndomsminner vekkes til livet, for min mor bakte denne mener jeg å huske 🙂
Nyt en fin søndagskveld.
Klem Siri