I dag, 25. mars, er det vaffelens dag og et godt påskudd til å spise vaffelhjerter. Hjertene kan være med og inspirere oss til gode tanker for hverandre og det som er fint.
Jeg har valgt å lage hakket sunnere vafler enn de tradisjonelle søte vi vanligvis spiser med brunost, eller rømme og syltetøy.
Ingrediensene i disse er blandt annet havregryn og grovt hvetemel og de både smaker godt og tar seg godt ut når de blir fylt. Jeg fikk dem ikke til å få en fin og brun stekeskorpe. Det hadde sett hakket mer fresht ut, men kanskje er det fordi jeg lot være å smøre vaffeljernet med smør mellom hver steking.
Det finnes mange oppskrifter på grove vafler om man googler, men jeg brukte denne fra Trines matblogg.
Ønsker deg en fin vaffeldag.
Åh – jeg ELSKER vafler med brunost. Jeg stiftede først gang bekendskab med denne servering da vi var på ferie i en hytte i Åseral. En lille hyggelig udeservering – vi kom hver dag for at hygge os. Din sundere opskrift lyder også fin.
God vaffeldag til dig Ingrid
Tusen takk, Charlotte. Innrømmer at vafler med brunost er min store favoritt også. Ingen over og ingen ved siden når det kommer til vafler. Klem, Ingrid