Merkelige dager på jobb

Dagene på jobb er så uvirkelige og helt annerledes enn jeg har vært med på før. Nesten hele utlandsavdelingen på OSL er nedstengt og veldig mye på innland også. De andre flyplassene i landet har også steng det meste unntatt en kiosk som er åpen.

Det er god plass ombord, selv om de få avgangene som går faktisk har flere passasjerer enn jeg ville trodd. Vi har alle våre grunner for å reise et sted, og passasjerene er preget av stundens alvor og de kommer ombord både med og uten munnbind.

Vi i crewet har ikke munnbind, men jeg føler meg trygg uten. Jeg holder avstand til passasjerene etter beste evne og vasker og spriter hendene mine ofte. Når de kommer ombord og når de går av, står jeg inni hjørnet her og har en meter eller halvannen mellom oss.

Mine kollegaer står i kjøkkenet bak, vi har ingen servering og luften renses visstnok ca 20 ganger i timen.

Her er jeg, klar til innsats. Noen av dere har kanskje sett min Instagram Story i dag fra tomme Værnes utenfor Trondheim.

Min største utfordring er mat å spise. Jeg bor på hotell ved flyplassen og der er det ingen dagligvarebutikker. På flyplassene er det aller meste stengt og maten som er å få kjøpt er i kiosker som Point og 7eleven. De har pølser, hvite baguetter, muffins og youghurt. Ja, og så masse sjokolade og snacks.

Jeg har vært ganske god, synes jeg selv, til å ta med mat hjemmefra for alle fire dagene. Masse ovnsbakte grønnsaker, fiskekaker, tomater, knekkebrød, spekeskinke, kokte egg og 2-3 store snackpaprika har jeg også fått plass til i bagen. Slike ting som tåler å ligge i bagen på dagen og i kjøleskapet på hotellrommet om natten.

Akkurat nå er jeg mest takknemlig av fortsatt å være i jobb og tenker på alle de fine kollegane mine som er permittert. Håper vi ses snart igjen alle sammen, både kollegaer og passasjerer.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “Merkelige dager på jobb”

 1. Takk for at du bidrar til å holde hjulene i gang. 🤗 Ta vare på deg selv. 💐
  Flyselskapshjertet mitt banker stolt. 💙💚

  1. Hei Maja. Vi gjør så godt vi kan, men må innrømme at jeg savner litt kredit i media for jobben vi gjør for å holde den norske infrastruktur oppe og gå. Vi føler at vi står midt oppi en frontlinje i denne situasjonen med alle menneskene rundt oss. Ønsker deg en riktig god helg. Klem, Ingrid

 2. Du er heldig som kan jobbe Ingrid!
  Tror han jeg har hjemme her gledelig skulle jobbet gratis, for han savner jobben sin.
  5 uker hjemme gjør noe med en…(også økonomisk så klart)

  Det er et kjøpesenter med en stor Rema, bare 5 min gange fra hotellet på Værnes.
  Og på raske 20 minutter er du i sentrum av Stjørdal
  Men de låner vel ut sykler på hotellet gjør de ikke?

  Klem Ingvild

  1. Hei Ingvild. Jeg er så takknemlig for fortsatt å jobbe. Å gå hjemme er ikke en god løsning hverken økonomisk, psykisk, familiært eller for selvfølelsen. Jeg håper inderlig at vi snart ses igjen, din mann og jeg.
   Jeg gikk meg en tur bort til Rema Hell og det gjorde susen. Det er nesten bare dagsturer ut fra OSL og da bor jeg 50m fra terminalbygget. Dette her er en merkelig situasjon, og jeg ønsker dere alt det beste. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..