Mine Endless summer hortensia

I hagen hjemme og på hytta har jeg en hortensia som heter Endless summer. Den er stor, frodig og blå og har vært umulig å få kjøpt de siste par årene. Det fine er at den blomstrer på årets kvister og ikke på fjorårets slik som vanlig hortensia. Da måtte jeg ta saken i egne hender, for jeg ønsker meg et par planter til, og lærte å ta stiklinger i fjor sommer og her er resultatet.

De er frodige og fine, men litt varierende farge på bladene og jammen er det ikke flere blomster på vei. Fargen på bladene ble ikke akkurat bedre da jeg ga dem for mye gjødsel slik at de blei lyse på kanten. Den minste planten er en stilkling jeg tok litt på sensommeren så den er yngre og spinklere, men vokser fint.

I tillegg har jeg klart å overvintre disse to margarittene på stamme enda en gang og nå er det tredje eller fjerde sommeren jeg har disse. I det flotte været som er nå får de komme ut og lufte seg i solskinnet og samtidig varme mitt hjerte. Jeg blir så uendelig glad over små enkle ting som dette.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

7 kommentarer om “Mine Endless summer hortensia”

 1. Tak for tippet. Jeg har fundet flere steder i Aalborg hvor de forhandler Endless Summer. Jeg har skrevet den på min liste – den MÅ jeg købe nogle stykker af. De har den i blå og lilla – det er vist noget om hvilken PH værdi jorden har. Den kendte jeg ikke. Har almindelig Hortensia – og som de skriver, så blomstrer den kun på grene fra sidste år.
  God solskinsdag til dig
  Charlotte

 2. Åh så lurt det var å ta stiklinger av endless summer, da blir det skikkelig fint om de kommer seg, ser sånn ut😊 Og litt ekstra gøy og stas om de også blir prydbusker etterhvert, tvi, tvi for det😊 Her på Østlandet har vi skikkelig sommerdager om dagene, så dagene nytes mest ute, helt nydelig ☀️🌸🐞🦋 Fin uke sendes din vei 😊

  1. Hei, hvordan gjorde du da du tok stiklinger av Endless summer? Det har jeg også lyst å prøve på

 3. Så fint at dere også har det fint på Vestlandet om dagene ☀️ Skriv gjerne litt om Jæren området og bilder her på bloggen, veldig interessert i det 😊 Aldri vært i Stavanger eller Jæren, så det blir en Norges ferie dit engang 👍😊 I år er planen Bodø og Lofoten, men om ikke det lar seg gjøre i disse corona dager, må vi endre sommerferie planene og da tenkte vi faktisk oss oppover på dine trakter 😊 Skikkelig roadtrip og innom Lindesnes fyr, synes Norge er kjempe vakkert og tenker at vi er heldige som bor i så vakkert og variert land 🙏🏼🇳🇴

  1. Enig, Anita. Jeg er så heldig å få se mye av landet vårt og det er uendelig vakkert. Været og klimaet er ikke alltid med oss så det må vi ta med på kjøpet. Ikke for det, det er mye vakkert i andre land også.
   Jeg tror det kan bli fint for oss som nasjon med norgesferie for mange av oss i år. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..