Min Shepherd’s Pie

Min variant av denne klassiske og enkle retten er full av grønnsaker, urter og få karbohydrater og laget med karbonadedeig. Mitt liv fungerer absolutt best når jeg kutter ned på karbohydratene i kostholdet.

Først kjører jeg løk, stangselleri, brokkoli og en liten gulrot en liten rask runde i blenderen før jeg steker det sammen med karbonadedeig på panna. Sånn ca like deler kjøttdeig og grønnsaker. Så tilsetter jeg 2-3 buljongterninger, en boks gode knuste tomater, litt tomatpuré, 2-3 spiseskjeer rømme eller crêm fresh og urter. Jeg liker Provencekrydder. Dette lar jeg småputre en stund mens jeg lager toppingen.

Toppingen består av en fjerdedel poteter og tre firedeler sellerirot og blomkål, som jeg kutter i biter og koker samme til det er mørt. Jeg heller av vannet, moser blandingen med stavmikser og tilsetter en skvett fløte og salt.

Nå legger jeg kjøttblandingen i bunn av en ildfast form, mosen på toppen og et lag ost øverst og steker i ovnen på 210-220 grader til osten er smeltet og fått litt farge.

Som tilbehør steker jeg squashspagetti raskt i panna med litt salt.

Bon appetitt!

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Min Shepherd’s Pie”

  1. Hei 😃 laga denne i kveld, melkefri og den var bare nydelig 👍 takk for at du dele oppskrifter med oss 😍 ha ein strålande 17. mai 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

  2. Tillykke med 17. maj – håber at du får en hyggelig dag, skønt det bliver med 1 meters afstand i disse covid 19 tider.
    Knus fra Charlotte

  3. Denne ser kjempegod ut og skal prøves ut i morgen 😊 Takk for mange gode oppskrifter og fine tips og ideer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..