En skikkelig god dessert

Ja, faktisk så er det den beste desserten hun noen gang har smakt, fortalte hun, barnebarnet mitt, Elen 6 år, ved middagsbordet her om dagen og jeg skjønner henne godt jeg, for enkel og skikkelig god er den.

Nektarin, mynte, karamellsaus og iskrem. Yummi!

For å lage denne så smelter du 100 g sukker til karamell. Så tilsetter du 50 g smør, 1 ts vaniljesukker og 1 dl hvitvin. Jeg bruker eplejuice om jeg ikke har en vinskvett i kjøleskapet. La det småputre litt til karamellen har løst seg opp og sausen er kokt litt inn. Nå legger du oppi nektarin og varmer opp. Rett før servering drysser du over ferske mynteblad. Server nektarin og saus sammen med god vaniljeis.

Jeg husker ikke hvor oppskriften kommer fra, men husker at jeg fant den i en avis en gang for noe år siden.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “En skikkelig god dessert”

      1. Dette ser veldig godt ut. Kan man lage den noen timer i forveien ,og varme den rett før servering? Takk igjen for gode og fristende oppskrifter🤩🌸

  1. Dette smakte altså så godt🤩 Brukte eplejuice og det gav en syrlighet som var så godt sammen med karamellen. Takk for oppskrift og god pinse🌸

    1. Så utrolig hyggelig å høre, Mona. Nå blei jeg glad. Jeg bruker også ofte eplejuice og spesielt om barnebarna skal spise. God pinse til deg også. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..