Ja, faktisk så er det den beste desserten hun noen gang har smakt, fortalte hun, barnebarnet mitt, Elen 6 år, ved middagsbordet her om dagen og jeg skjønner henne godt jeg, for enkel og skikkelig god er den.
Nektarin, mynte, karamellsaus og iskrem. Yummi!
For å lage denne så smelter du 100 g sukker til karamell. Så tilsetter du 50 g smør, 1 ts vaniljesukker og 1 dl hvitvin. Jeg bruker eplejuice om jeg ikke har en vinskvett i kjøleskapet. La det småputre litt til karamellen har løst seg opp og sausen er kokt litt inn. Nå legger du oppi nektarin og varmer opp. Rett før servering drysser du over ferske mynteblad. Server nektarin og saus sammen med god vaniljeis.
Jeg husker ikke hvor oppskriften kommer fra, men husker at jeg fant den i en avis en gang for noe år siden.
Det lyder rigtigt godt, Ingrid! – Og nemt 🙂 Den må jeg prøve at lave. Tak for opskriften!
Bare hyggelig, Nana. Skikkelig godt og skikkelig enkelt😃
Dette ser veldig godt ut. Kan man lage den noen timer i forveien ,og varme den rett før servering? Takk igjen for gode og fristende oppskrifter🤩🌸
Ja, jeg laget sausen i forkant og varmet opp nektarinene rett før servering og det gikk helt fint.
Dette smakte altså så godt🤩 Brukte eplejuice og det gav en syrlighet som var så godt sammen med karamellen. Takk for oppskrift og god pinse🌸
Så utrolig hyggelig å høre, Mona. Nå blei jeg glad. Jeg bruker også ofte eplejuice og spesielt om barnebarna skal spise. God pinse til deg også. Klem, Ingrid