Sørlandssommer

Mitt nærområde på Sørlandet.

Denne sommeren, som tidligere somre, skal jeg tilbringe det meste av tiden jeg ikke er på jobb på fritidsboligen vår på Høvåg, mellom Kristiansand og Lillesand. Vi kjøpte denne eiendommen i 2008, og som alle andre skulle jeg ønske at jeg hadde egen brygge, strandlinje med svaberg og utsikt til sjø, holmer og skjær og måkeskrik. Det har vi altså ikke. Det koster uendelig mange millioner i området fra Mandal og østover for eiendommer helt inntil sjøen. Det har vi ikke, så vi prioriterte 2 minutter å gå ned til båtbryggen og stranden og uten sjøutsikt fremfor å kjøpe med havutsikt og lang vei ned til sjøen.

Vi bor på et hyttefelt og jeg synes det er hyggelig å slå av en prat med naboer over hekken eller på veien. Vår eiendom er den første til venstre i bildet, og sjøen ligger rett nedenfor eiendommene til høyre, som også har sjøutsikt.

For meg er det viktig å holde til øst for Mandal for å være nær de idylliske sørlandsbyene som ligger som perler på en snor i området, og båten til Danmark like lett tilgjengelig som en dag i dyreparken med barnebarna. Fra Lillesand går det daglig sightsingbåt på tur gjennom Blindleia, og kjører vi en kort tur med båten vår til vakre Brekkestø kan vi kjøpe norges største kuleis i kiosken der.

Vi har en egen liten og langgrunn badestrand som tilhører hyttefeltet. Den er et eldorado for barnebarna som vil dit nesten uansett vær.

Vi har bygget en utestue som er flittig brukt. Så koselig med fyr i peisen og stearinlysene tent når mørket brer seg over lune sommerkvelder. Om du er observant kan du se at barnebarna har fått fiskene på plass.

Jeg tar på skoene og går tur langs sjøen og nyter alle de idylliske stedene, markblomstene og svabergene og gleder meg over hvor vakkert det er her. Denne sommeren får mange flere oppleve det vakre landet vårt hvor sol og deilige temperaturer ikke er noen garanti, men heller ikke en grunn til å holde seg hjemme.

Har du lyst å lese mer fra hytta klikker du deg inn på MENY og velger kategori Hytta.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

11 kommentarer om “Sørlandssommer”

 1. For en perle og for et område! Må være fint å komme dit for store & små! Den utestuen må være gull på sommerkvelder! Kort vei til det meste man trenger føles perfekt spørr du meg! Ha en fin dag😊

  1. Her trives vi alle sammen, hele familien. Vi lærer oss å bli glad i det vi har og gleder oss over å se på alt det andre vakre langs skjærgården. Klem, Ingrid

 2. Så koselig å få se bilder fra hytten deres! Nydelig sted! Skjønner godt du trives der!
  Herlig å ha et sted der man kan koble helt av fra hverdagslivet hjemme! Vi har hytte på fjellet, og der lader jeg mine batterier – sommer som vinter!
  Klem Anne Marit

 3. Helt riktig prioritering angående millionene. 🤗 Vi reiser gjerne utenlands vår eller høst, men sommeren – for oss er det ulike steder i Norge. Leier ny hytte hvert år, og får oppleve utrolige steder. Elsker det. 🇳🇴❤️

 4. Idyllisk, flotte bilder, skjønner veldig godt at dere koser dere der 😊 Den ute stuen deres er gull verdt vil jeg tro, kjempe fin 👍😍Får håpe vi får en fin norsk sommer med masse fine Norges opplevelser og minner, Norge er bare helt fantastisk flott land 😍 Tror faktisk mange vil bli overrasket av hvor vakkert og variert land vi er så heldige å bo i 🙏🏼🇳🇴 Fin uke til deg 😊🦋

 5. Så moro å lese om hyttelivet ditt i Høvåg, her jeg sitter på nattevakt i nettop Høvåg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..