For en stund siden så jeg denne kransen på nettet og blei bare så inspirert at det måtte prøves. Jeg angrer ikke. Det er så enkelt alt alle kan får det til, og så er kransen i alle fall nesten hjemmelaget.Du tiner en pakke ferdigkjøpte butterdeigplater og det går ganske fort. Hver plate kjevler du ut til passe størrelse og skjærer ut en sirkel. Jeg brukte bunnen av en 22cm kakeform som mal.På hver plate smører du godt med mykt smør (jeg brukte Kviteseidsmør) og strør på sukker og kanel. Jeg kjørte på og brukte seks lag og det var skikkelig gøy å lage dette, synes jeg.Et kryss skjæres gjennom alle flakene når du har fått laget antall flak du vil ha.Nå er det bare å brette dem ut og glede deg til å sette tennene i denne herligheten.Kransen ser jo så delikat og lekker ut mens du holder på. Den stekes på 220 grader i 15-20 minutter. Jeg fulgte stekeanvisningen på butterdeigpakken.
Når den er ferdig gir du den et melisdryss og voilà! Klar til servering, og aller helst med en gang mens den er litt lunken, for det er vanskelig å vente. Denne typen krans kan sikkert også være god med annet fyll, aperikos- eller eplesyltetøy f.eks.
Enklere blir det ikke, og nesten hjemmelaget.
stilig,den skal jeg prøve
Den var skikkelig fin! Takk for tipset. Ser for meg denne kanskje på sommeren med friske bær også til? Oppskjært, liten bærsalat av noe slag. Nam nam. I will try.
Det er flyvertinnen sin det- hun kan bake også 🙂 Ser veldig godt ut og ja, jeg må nok prøve en dag jeg også ganske snart 🙂 Takk for supert tips vakre deg
Ha en fin ny uke
Klem fra Monica
Kult – takk for tips.
Fint bilde av deg – flott dame.
Det så jo skikkelig godt og delikat ut :)) Annebe
Det var bade enkelt og stilig! Slikt kan vi like 🙂
Du er så flink til å bake, tro om jeg skal tørre å prøve?
Så koselig å «se» fine deg – super kul T-shorte (me like) og mens jeg er i farten, veldig fin på håret,
fin hårfarge, som jeg syns du kler veldig godt !!
Tusen takk, Helen. Dette klarer du å bake. Enklere blir det ikke.