Paprika-og chiligelé

Jeg kjører på med litt flere oppskrifter nå rett før påsken setter inn for fullt, jeg.I dag har jeg laget en deilig sursøt paprika- og chiligelé som er et fast innslag i vårt kjøleskap. Den er så god til stekt laks med wokkede grønnsaker og  annen stekt mat, og som tilbehør til ost er den veldig god også. Jeg deler gjerne oppskriften om du har lyst å prøve den.

  • En rød paprika
  • 6 røde chili
  • 340 g sukker
  • 1,25 dl 7% eddik
  • 2 ts gelatinpulver
  • Litt sitron-eller limesaft

Rens paprika og chili for frø og skjær i biter. Kjør dem i blender/kjøkkenmaskin og hell blandingen over i en gryte. Tilsett sukker og eddik og kok det hele i ca 10 min. før du tilsetter gelantin og litt sitron- eller limesaft. Gi alt et godt oppkok igjen, ca 1 min.  Hell geléen over på glass og avkjøl.Jeg er i full gang med å lage litt påskesnop. Dette er i alle fall litt mindre usunt og så gøy å lage. Stay tuned på bloggen, så kommer oppskriften etterhvert. Ja, om prosjektet mitt blir vellykket da.

Ha en fin kveld. Hos oss blir det andre episode av påskekrim på NRK1.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

9 kommentarer om “Paprika-og chiligelé”

  1. Takk for tips ! Syns du lager mye spennende om dagen..og sikkert godt også :)) Så den søte lille filmsnutten i forrige innlegg :)) God påske til deg og dine ❤ Annebe

  2. Jeg er veldig glad i sweet chili når jeg lager wok, kan denne være en fin erstatter synes du? jeg wokker nemlig slik: grønnsakene først, så deler jeg opp laks i ca cm-store biter (du vet disse frosne bitene man kjøper) og legger de over wokgrønnsakene. Så har jeg over sweet chili og skrur ned varmen, på med lokk og så dampes dette
    Fant denne oppskriften på godfisk en gang og synes den er kjempefin. Men jeg er litt som deg at kan jeg lage for eks sweet chili selv så vil jeg kanskje gjøre det 🙂

    1. Ja, denne er absolutt et godt alternativ. Ha bare oppi litt mindre mengde gelantinpulver for å få den mer flytende, men fyldig. Den er supergod. Jeg bruker geleen ved siden av grønnsakene på tallerkenen. Er den mer flytende, er det jo ikke noe problem å blande den inn i dem.

  3. Dette ser ut som en fantastisk gelee… jeg skal prøve ut :-)) men først skal jeg lage citrongelee… tusen takk for
    inspirasjon og oppskriften. Jeg elsker citron – Har du gjort en gang en citronterte???
    God påske og takk deg for søte påskepresenter. Hilsen fra Viola

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..