Helgen er over og mandag er her. Kanskje har du noe gammelt brød fra forrige uke liggende i brødskuffen og kanskje noen gamle knekkebrød i tillegg? I steden for å kaste brødet kan du enkelt lage din egen brødrasp. Og jeg lover, den blir mye bedre enn den du får kjøpt på butikken. Skjær bare brødet opp i skiver og tørk dem i stekeovnen på 110 grader varmluft til de er tørre, ca 30-40 min. Mens de tørker kan du gjøre andre ting du liker å pusle med.
De tørre skivene kjører du i kjøkkenmaskinen, eller har dem i en pose og knuser dem med kjevle. Brødrasp er fint å bruke til panering av kjøtt og fisk, eller på fiskegrateng. Jeg skal steke panert torsk til middag i dag. Av brødraspet kan du også bake runebergestårta, som er kjempegodt, eller du kan gi bort litt i et pent glass. Det er uansett fint å la være og kaste mat som er fullt spiselig.
Min mor lavede egen rasp da jeg var barn, men det havde jeg faktisk helt glemt. Godt du mindede mig om det!
Kh Nana
Helt enig med deg at hjemmelaget brødrasp er best. Lagde det selv jeg på fredag til zuzziniballs jeg lagde. Vi hadde gresk aften her hjemme😍
Og stekt i smør med litt kanel og sukker. Brukes til f.eks tilslørte bondepiker. Nam nam. :o)
Tusen takk, det var et godt tips.