Gul som deilig solskinn og smak av sitron. Kan ikke bli bedre. Jeg elsker nesten alt som har smak av sitron og sommer, og kake er ikke et unntak.
Her kommer oppskriften på min sitronkake. Min og min, det er mors eldgamle oppskrift jeg fortsatt bruker.
- 300 g sukker
- 150 g smør
- 3 egg
- 250 g mel
- 50 g potetmel
- 2-3 ts bakepulver
- 2 dl melk
- Skall av en sitron og litt saft
- Valmuefrø
Smør og sukker røres hvitt, visp inn ett egg om gangen og tilsett resten. Stek kaken nederst i stekeovnen på 180 grader til den er gjennomstekt. Heller for lite enn for mye så den ikke blir tørr. Glasuren lager jeg av sitronsaft og melis.
Kaken kan fint fryses. Jeg skjærer den i stykker og fryser dem med mellomleggspapir slik at stykkene kan tas opp enkeltvis fra fryseren.