Eplekake i kopp, raskt og enkelt!

Den norske eplesesongen er her for fullt og butikker og hager bugner av deilige knasende sprø og syrlige epler. Har du lyst på noe til kaffen er dette en enkel måte å lage seg en herlig eplekake i en kopp på null tid, ja nesten i alle fall. Den skal bare stekes i 1,5 minutt i mikrobølgeovn.

Eplekake smaker aller best sammen med iskrem eller pisket kremfløte, men det går fint å spise den som den er også.

Rør sammen ett egg, 1,5 ss sukker, 1 ss nøytral olje eller smeltet smør, 3 ss mel, 0,5 ts bakepulver, litt vaniljesukker og kanel. Skrell et eple, ta ut kjernen og kutt eplet i små biter og rør dem inn i deigen.

Smør koppen og hell røren oppi, men ikke mer enn 2/3 full, og stek kaken på full styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Vips, og du har en deilig nystekt eplekake.

Reklame

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

10 kommentarer om “Eplekake i kopp, raskt og enkelt!”

  1. Så genialt enkelt! Den må testes ut, aldri hørt om micro eplekake hehe skikkelig kult 🙂 Ønsker deg en fin torsdags kveld ❤️

  2. Så deilig denne kaken ser ut, må prøves 🙂 men…..jeg prøver å leve sukkerfritt og hvetemelfritt, hva ville du byttet sukker og hvetemel med?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..