Den norske eplesesongen er her for fullt og butikker og hager bugner av deilige knasende sprø og syrlige epler. Har du lyst på noe til kaffen er dette en enkel måte å lage seg en herlig eplekake i en kopp på null tid, ja nesten i alle fall. Den skal bare stekes i 1,5 minutt i mikrobølgeovn.
Eplekake smaker aller best sammen med iskrem eller pisket kremfløte, men det går fint å spise den som den er også.
Rør sammen ett egg, 1,5 ss sukker, 1 ss nøytral olje eller smeltet smør, 3 ss mel, 0,5 ts bakepulver, litt vaniljesukker og kanel. Skrell et eple, ta ut kjernen og kutt eplet i små biter og rør dem inn i deigen.
Smør koppen og hell røren oppi, men ikke mer enn 2/3 full, og stek kaken på full styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Vips, og du har en deilig nystekt eplekake.
Så genialt enkelt! Den må testes ut, aldri hørt om micro eplekake hehe skikkelig kult 🙂 Ønsker deg en fin torsdags kveld ❤️
Skikkelig enkelt og greit når man plutselig får lyst på eplekake. 😀
Så deilig denne kaken ser ut, må prøves 🙂 men…..jeg prøver å leve sukkerfritt og hvetemelfritt, hva ville du byttet sukker og hvetemel med?
Hei Ranveig Tror jeg ville ha prøvd, honning eller sukrin gold og mandelmel, men jeg er ingen ekspert her altså. Lykke til i alle fall og god helg😃
Takk for svar! Ha en fin helg! 😊
😄
Den skal jeg prøve i aften – tak!!
Bare hyggelig og god helg, Pia
Den ser god ut! Hvis den skal stekes i ovn – på hvor mange grader og hvor lenge?
Det vet jeg ikke, Vibeke. Har bare stekt i mikrobølgeovn. Kanskje du kan Google og se om noe dukker opp. 😀