Julens fruktkake med krydder

Denne krydder-og fruktkaken er et “må ha” hos oss hver jul. Vi elsker den alle sammen og den må bakes i god tid før høytiden slik at den får satt seg. Det er min mors gamle oppskrift og jeg kan huske at jeg også som barn fant denne uimotståelig. Du som har fulgt meg i flere år vet jo det, for den har vært fast innslag på den gamle bloggen helt siden julen 2010.

Har du lyst å bake den, er det bare å sette igang så raskt som mulig og oppbevare den kalt til den skal spises.

  • 250 g smør
  • 375 g sukker
  • 2 egg
  • 250 g rosin eller andre tørkede frukter som aprikos, fiken, dadler, svisker osv.
  • 125 g sukat
  • 2,5-3 dl seterrømme
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts nellik
  • Litt pepper
  • Raspet skall av en sitron

Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, rømmen og så det tørre. 160-170 grader varmluft i ca en time. Jeg steker min i 22cm springform med hull, men det går fint å steke i brødformer også. Det kan jeg huske mor gjorde, og jeg har den på nederste rille i min ovn.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Julens fruktkake med krydder”

  1. Den er hermed skrevet af – kan lige nå at blive modnet til juledagene . Den ser bare så lækker og hyggelig ud. Tak for opskriften.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..