Denne krydder-og fruktkaken er et “må ha” hos oss hver jul. Vi elsker den alle sammen og den må bakes i god tid før høytiden slik at den får satt seg. Det er min mors gamle oppskrift og jeg kan huske at jeg også som barn fant denne uimotståelig. Du som har fulgt meg i flere år vet jo det, for den har vært fast innslag på den gamle bloggen helt siden julen 2010.
Har du lyst å bake den, er det bare å sette igang så raskt som mulig og oppbevare den kalt til den skal spises.
- 250 g smør
- 375 g sukker
- 2 egg
- 250 g rosin eller andre tørkede frukter som aprikos, fiken, dadler, svisker osv.
- 125 g sukat
- 2,5-3 dl seterrømme
- 500 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts tørket ingefær
- 1 ts malt kanel
- 1 ts nellik
- Litt pepper
- Raspet skall av en sitron
Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, rømmen og så det tørre. 160-170 grader varmluft i ca en time. Jeg steker min i 22cm springform med hull, men det går fint å steke i brødformer også. Det kan jeg huske mor gjorde, og jeg har den på nederste rille i min ovn.
Hyggelig at du deler juleminner og bakst og oppskrift. Håper noen faller for fristelsen, bretter opp ermene og tar bakebollen fatt.
Den er hermed skrevet af – kan lige nå at blive modnet til juledagene . Den ser bare så lækker og hyggelig ud. Tak for opskriften.
Bare hyggelig, Charlotte. Klem, Ingrid